Mos og ukrudt behøver ikke være et problem.

To hurtige råd til forebyggelse af mos og ukrudt imellem fliserne.

  • Forebyg mos og alger.

    Mos og alger giver grønne fuger imellem fliserne, som kan være vanskelige at fjerne. Derfor anbefaler vi, at du sprøjter forbyggende mod mos og alger minimum 2 gang om året, helst forår og efterår, det er på disse tidspunkter at væksten er rigtig godt i gang, og netop der hvor produkterne virker bedst. Hvis du har fliser på et nordvendt område, eller har store skyggende træer el. Lign., kan det være nødvendigt med flere forbyggende behandlinger. Det er hurtigt og nemt med en havesprøjte, og der findes flere miljøvenlige produkter på markedet. Vælg produkter, der ikke skader beplantningen. Følg brugsanvisningen på produktet. Hvilket produkt skal du vælge? Det bedste råd vi kan give er; vælg ikke det billigste, det indeholder som regel meget vand og vand virker ikke mod mos og alger! Vi anbefaler Lithomex Mur&Tagrens, det er effektivt, drøjt i brug og miljøvenligt. Prisen for dette produkt ligger på ca. 0,70 kr. i forbrug pr. m2.

  • Ukrudt
    Ukrudt er svært at undgå helt. Men med et rent fugemateriale, er du kommet godt på vej. Vi anbefaler Danfugesand, der har en stærkt begrænsende effekt på ukrudtsvækst i fugerne. Vedligehold fugerne flittigt og undgå op til 80 % ukrudt!

Flisepest

Flisepest

Flisepest og mos i fugerne

Flisepest og mos i fugerne

Ukrudt, flisepest og mos i fugerne

Ukrudt, flisepest og mos i fugerne

Hvis skaden er sket!

Hvad gør man ved allerede eksisterende mos og ukrudt i fugerne mellem fliserne?

Der er 2 muligheder:

  1. Hvis angrebet er beskedent, kan man kradse fugerne op med et 2½ tommer søm i bunden af et kosteskaft, det er en nem, billig og effektiv ukrudtsrenser. Med denne metode kan du desuden rense ned i flisefugen, uden at skulle bukke dig. Derefter anbefaler vi et Terrasse Rense produkt, fx Lithomex Terrasse Rens og følge brugsanvisningen på produktet.
  2. Hvis angrebet er fremskreden fx. med den hårdføre lav art der kaldes flisepest, så er der ikke anden løsning end at højtryksrense belægningen. I dette tilfælde er det vigtigt at imprægnere overfladen efterfølgende, ellers risikerer man at belægningen hurtigt bliver angrebet igen. Det skyldes at flisernes overflade bliver "åben" af en højtryksrensning, da en smule af cementpastaen renses væk. Der findes flere forskellige imprægnerings midler på markedet, vi har testet flere forskellige, vi har ikke registreret væsentlige forskelle, derfor anbefaler vi et produkt, der ligger i mellemklassen prismæssigt, og som vi selv bruger regelmæssigt, det hedder Coating G fra Bencon.

Vi sidder klar ved mail og telefon hvis der skulle opstå spørgsmål.

Top