Bæredygtighed
Bæredygtighed handler om at gøre det bedst mulige for mennesker og miljø, uden at det skader fremtidige generationers muligheder. Beton er bæredygtigt, da det består af rene miljøvenlige naturmaterialer, som sand, sten, kalk og vand.
Genanvendelse af restprodukter til produktion
Til produktion af fliser og belægningssten bruges industrielle restprodukter, som fx. flyveaske der er et restprodukt fra kulfyrede kraftværker. Stenmel anvendes også i produktionen, og stenmel er et restprodukt fra knusning af store sten eller klippestykker. Begge materialer er meget finkornede, og udover at det skåner miljøet at anvende dem i beton, har de også en yderst positiv indflydelse på betonens egenskaber.
Vi genbruger så mange af vore rester som over hovedet muligt, derfor har vi lavet et restlager, hvor det er muligt at gøre en rigtig god handel. Vi smider ikke noget ud, uden at have forsøgt at genanvende det først.
Vi bruger hovedsagelig indsamlet regnvand, til vedligeholdelse af vores udstilling og beplantning.
Vi benytter 100 % klimavenlig energi leveret fra danske havmølleparker til produktion af vore beton produkter.
Holdbarhed
En af betonens store fordele er holdbarhed, men også lave vedligeholdelses omkostninger, gør beton til et attraktivt valg.
Beton er vigtigt
Beton er det stof, mennesker har mest brug for, næst efter vand. I gennemsnit produceres 2 ton beton om året for hvert eneste menneske på kloden. Kilde: MIT (Massachusetts Instritute of Technology). Betonproduktionen i Danmark udgør årligt ca. 10 mio. ton, hvoraf betonvarer som fliser og belægningssten udgør ca. 30 %.