COATING

Imprægnering af betonfliser og belægningssten

Imprægnering eller Coating, som produktet hedder på engelsk, er en overfladeforsegling, der lukker porerne i overfladen på betonvarer. Det er ideelt at lukke overfladen på beton fliser og belægningssten, da det bliver væsentligt nemmere at holde belægningen ren og fri for mos og alger i et vist omfang. Hvis belægningen ikke er overfladeforseglet, vil skidt og mos og alger kunne sætte sig dybere i flisernes overflade, og så bliver det sværere at holde belægningen ren.

Overfladeforsegling er ikke kun for de dovne!

men for alle, der ikke gider rense fliser hvert år, men hellere vil bruge tiden på noget andet.

Coating (imprægnering) er specielt udviklet til betonvarer. Den lukker og forsegler overfladen og beskytter derved belægningen mod smuds og i et vist omfang også mod mos og alger. Imprægnering forbedrer modstandskraften og øger holdbarheden. Den giver en vandafvisende overflade, der letter rengøring.

Imprægnering er en investering i fremtiden

Vore kunder kan vælge om vi skal påføre coatingen eller om de vil gøre-det-selv. Produktet påføres belægningen efter fliserne er lagt, men inden der fejes fugesand på. Brug en god lodden malerrulle til små områder og overvej at sprøjte coatingen ud, hvis det drejer sig om et større areal.

Herunder kan du se resultatet:

 

Her er det en sort skiferpræget betonflise der bliver imprægneret med klar coating. Vi har valgt at bruge en pensel, da området er begrænset til få m2. Til større områder anbefaler vi at bruge en god langhåret malerrulle på et langt skaft eller at sprøjte det ud. På nye beton belægninger skal der påføres mellem 100 og 125 gr/m2. Ældre belægninger er mere "åbne" og kan tage op til 200 gr/m2. Lav altid en prøve på et afsides sted og vurder resultatet når det er tørt. Ved 20 grader er tørretiden ca. 1 time. Hærdetiden er 48 timer. Pas på med direkte sol, da coatingen tørrer hurtigere end den når at suge ned i flisen!

NB Man kunne også have valgt en sort Coating, så ville belægningen være blevet helt sort.

 

Her er vi halvvejs - bemærk at belægningen fremstår mørkere. Hvis du ønsker en mere intens mørk belægning har vi en coating med sort farvepigment i :-)

 

Vi lader 4 fliser stå uden coating, så vore kunder har mulighed for at vurdere forskellen i vores udstilling - også over tid... Coating beskytter nemlig farven, så belægningen holder sig flot i mange år:-)

 

 

Så er vi færdige med at coate:-) Bemærk de fire fliser i højre hjørne uden coating...

 

Vi har sikret os at coatingen ikke bare er tør, men også hærdet i 48 timer, og nu er vi klar til fuge. Vi har valgt et mørkt fugemateriale fra Dansand - det er ukrudtshæmmende og ovntørret så det er let at feje ned i fugerne.

NB vi fraråder brug af stenmel!

 

Fej sandet i flere retninger så fugerne fyldes ensartet. Fugematerialet er med til at sikre en stabil belægning og hindre kant afskalninger.

Sørg altid for at fugerne er fyldte - det kræver at du genfylder efter behov.

 

Til sidst fjernes overskydende fugemateriale. Dette er meget vigtigt, da alle former for fugemateriale kan misfarve belægninger.

 

Brugsanvisning:

Start med at ryste dunken, især den sorte coating skal rystes rigtig godt. Coatingen påføres den færdige, rene og tørre belægning. Det skal bemærkes at hvis coatingen påføres belægning med kalkudfældninger (hvidt slør/skjolder) får kalken vanskeligt ved at udfældes på naturlig måde. Det anbefales da, at afsyrer belægningen mildt inden påføring. Coatingen påføres med malerrulle eller pensel i et jævnt lag. Benyttede redskaber skal straks rengøres med vand. Tørretiden er ca. 1 time ved 20 grader C. Hærdetiden er 48 timer. Kør ikke bilen ind i indkørslen før coatingen er fuldt hærdet. På varme sommerdage anbefales det at påføre coatingen tidligt om morgenen, inden solen opvarmer belægningen, da fordampningen vil øge forbruget væsenligt og coatingen vil have svært ved at hæfte (den når at tørre inden den er suget ned i flisen). 

NB NB Lav en prøve på et afsides sted, så resultatet kan vurderes inden hele stykket påføres.

Dosering:

Der doseres efter underlagets behov. Forbrug alt efter sugeevne ca. 60 - 200 g/m2.

Bemærkninger:

Vore anbefalinger skal betragtes som retningsgivende. Egne forsøg til undersøgelse af optimal anvendelse er nødvendig. Da anvendelsesforholdende hos brugeren ligger uden for vor kontrol, kan vi ikke påtage os et ansvar for de resultater, som en bruger måtte opnå ved anvendelsen af produktet. Det påhviler altid brugeren at foretage de i hans tilfælde nødvendige forholdsregler for at efterleve gældende regler. Opstår der tvivl om produktets egenskaber eller anvendelse, skal producenten straks kontaktes: Bencon A/S 87827262

Frandsens Cementstøberi anbefaler:

Det er meget vigtigt at belægningen bliver mættet godt, da vand ellers kan trænge ind. Den anbefalede mængde til nye belægninger er ca. 100 - 125 g/m2. Ældre belægninger kan have en mere "åben" overflade og derved opsuge mere coating end en ny belægning. Det kan i sjældne tilfælde være nødvendigt at afsyre nye belægninger mildt inden påføring af imprægnering. Lav en prøve et afsides sted. Vi har opnået de bedste resultater ved påføring med en god langhåret malerrulle.

Vi leverer over hele landet. Vi har salg og produktion på vor adresse i Sengeløse, som ligger lidt nord for Tåstrup, imellem Roskilde og København.


SORTIMENT:

Top